Baobab

Wat is baobab poeder

Baobab ook wel de apenbroodboom genoemd vereist een korte introductie. De baobab boom is een dikstammige boom die alleen voorkomt in droge warme gebieden. De Baobab boom produceert een unieke vrucht. En over het algemeen mag je ervan uitgaan, dat als er over de baobab wordt gesproken, het over de baobab vrucht gaat of een voedingssupplement waar deze vrucht in is verwerkt.

In Afrika wordt de baobab boom de ‘Tree of Life’ genoemd. De boom produceert namelijk voedzame vruchten en de rest van de boom wordt door de lokale bevolking gebruikt voor allerlei nuttige zaken. Het is de enige vrucht ter wereld die op geheel natuurlijke wijze aan de tak van de boom droogt. Zes maanden lang droogt de baobab vrucht in de zon en vervolgens veranderd de stekelige groene, harige laag van de baobab in een gladde bruine, kokosachtige schil.

De pulp wordt binnen het harde omhulsel van nature goed uitgedroogd. De Baobab wordt geoogst, eenvoudig gezeefd en zodoende een 100% natuurlijk en biologisch superfood poeder van gecreëerd.

De gezondheidsvoordelen van de baobab

Baobab poeder is uitzonderlijk rijk aan voedingsstoffen en biedt een breed scala aan gezondheidsvoordelen:

  •    Rijk aan vitamines en mineralen
  •    Ondersteunt het immuunsysteem
  •    Positief effect op de bloedsuikerspiegel
  •    Goed voor de algehele spijsvertering
  •    Anti oxidant en ontstekingsremmend

De natuurlijke houdbaarheid van baobab is 3 jaar, waardoor de meeste baobab supplementen geheel vrij zijn van additieven en conserveermiddelen. Het vruchtvlees heeft een zoete en ietwat zurige smaak wat te vergelijken is met een mix van peer, vanille en grapefruit. Het poeder kun je daarom perfect gebruiken ter vervanging voor(van) suiker.

PUUR BIOLOGISCH

100% organisch

De Baobab vrucht dehydreert van nature uit in haar eigen bolster en wordt vervolgens gemalen en gezeefd tot baobab poeder. Vrij van GMO’s, vulstoffen en agressieve conserveringsmiddelen.

ALTIJD VOORDELIG

100% kwaliteit

Onze baobab poeder is uiterst fijn gemalen en bevat 25% meer voedzame pulp dan de reguliere poeders. Dat maakt ons product niet alleen uiterst voedzaam, maar ook voordelig.

BESTELLEN

VEGAN PROOF

100% Vegan

Het pulp van de baobab is honderdprocent raw whole food. Baobab poeder is vrij van noten, gluten soja en daarbij duurzaam en ethisch geproduceerd.

Baobab is van nature rijk aan vitamines en mineralen

De Baobab is een goede bron van belangrijke vitamines en mineralen. Het poeder is voedzaam en levert eiwitten, veel vitamine C, vitamines B, antioxidanten. En verschillende belangrijke mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en zink. De bladeren zijn rijk aan calcium en hoogwaardige eiwitten die gemakkelijk verteerbaar zijn. Bovendien zitten de zaden en de pit van de plant boordevol vezels, gezonde vetten en micronutriënten zoals thiamine, calcium en ijzer. In de meeste delen van de wereld waar verse baobab niet beschikbaar is, wordt het vaker aangetroffen als gedroogd poeder. Baobab poeder bevat belangrijke voedingsstoffen, maar is vooral rijk aan vitamine C, vitamine B6, niacine, ijzer en kalium.

Baobab ondersteunt en het immuunsysteem

Het menselijk lichaam is niet in staat om zelf vitamine C aan te maken. Daarom is het nodig dat de mens voldoende vitamine C uit voeding haalt. De belangrijkste voedingsbronnen van vitamine C zijn verschillende soorten fruit en groente. De vrucht van de Baobab bevat meer vitamine C dan welke vrucht soort dan ook. Vitamine C is een onmisbaar nutriënt in de werking van het immuunsysteem. Het helpt ons immuunsysteem sterk te houden en de afweer van ons lichaam tegen virussen, infecties, ziekten en andere ziekten te ondersteunen.

Baobab kan helpen de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden

Baobab toevoegen aan je voedingsdieet kan een positief effect hebben op de bloedsuikerspiegel. Alhoewel fruit simple koolhydraten bevat, heeft deze vrucht een lage glycemische index (= de snelheid waarmee die voeding jouw bloedsuiker laat stijgen) en zorgt er voor dat de bloedsuikerspiegel niet snel stijgt. Vanwege het hoge vezelgehalte biedt Baobab ondersteuning voor een betere glucoseopname en suikerstofwisseling, wat hoge pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel kan voorkomen en wat de bloedsuikerspiegel op lange termijn kan stabiliseren. Dit zorgt ook voor een verzadigingsgevoel met een indirecte positieve impact op de vetverbranding en gewicht.

Een gezond spijsverteringsstelsel

Baobab bevat complexe prebiotische vezels die een gunstige effect hebben op de de darmflora. In het kort: Deze vezels worden niet of onvolledig door de dunne darm wordt afgebroken. De vezels worden verder afgebroken in de dikke darm, wat ervoor zorgt dat de groei van van bepaalde goede (probiotische) bacteriën wordt gestimuleerd.

Het is verstandig om dagelijks voldoende vezels te eten uit groenten en vezelrijk fruit. De complexe vezels, zoals inuline en FOS (fructo-oligosaccharides), verkrijg je door vezelrijke voedingsproducten zoals Baobab. De baobab voedingsvezels is goed voor het darmmicrobioom en immuunsysteem. Ze zorgen ook voor een beter darmperistaltiek en zorgen ervoor dat de juiste zuurtegraad in de darm behouden blijft. In baopap fruit poeder zit bijna 50% goede prebiotische vezels, waardoor baobab goed is om de darmflora te ondersteunen

Antioxidant en ontstekingsremmend

Baobab zit boordevol antioxidanten en pelyfenolen. Dat zijn componenten die je cellen beschermen tegen oxidatieve schade en ontstekingen in je lichaam minderen. Dit suggereert dat baobab een ontstekingsremmende werking heeft en oxidatieve schade aan cellen voorkomt, maar er zijn meer wetenschappelijke studies nodig om dat te bevestigen. Baobab poeder zit dus vol antioxidanten en zoals eerder benoemd vol met vitamine C. antioxidanten en vitamine C ondersteunen de vorming van collageen, waardoor je een stralende huid krijgt en minder snel rimpels krijgt.